Clicky

KSV Rumbeke 3 - 2 DVK Egem

Wedstrijd Dames op zondag 24 maart 2024 om 15:00

Verslag wedstrijd

Zondagmiddag stond de topper tegen de nummer 3 in de stand op het programma. Rumbeke had nog iets recht te zetten na de 5-0 in de heenmatch.

De wedstrijd begon goed met 2 kansen binnen het kwartier voor Rumbeke. Shana eerst met een schot, die de keeper in 2 tijden kan klemmen en nadien een voorzet van Shana en Myrthe die over trapt. De toon was gezet voor een sterke wedstrijd van de thuisploeg. Minuut 19, gespeeld en een voorzet/schot van Efleurie, gedragen door de wind, dwarrelt in doel. 1-0! Na minuut 24 een schot van Lize die over gaat. Pas na minuut 42 een eerste echte kans voor Egem, doorsteekpas naar de spits maar Lore is attent en stopt dit schot. Net voor affluiten komt Rumbeke zelfs nog op de dubbele voorsprong, Shana straft een foutje in de verdediging af en zo gaan we rusten met een verdiende 2-0.

In de 2de helft is het opnieuw Rumbeke die kan dreigen, schot van Efleurie tegen de paal. Op het uur valt de aansluitingstreffer van Egem, een gekruist schot aan de rand van de 16 die binnengaat. Rumbeke is niet van slag en komt meteen na de 2-1 opnieuw tot een kans, driehoekje Lize - Efleurie - Shana, schot gaat voorlangs. Na 66min word Efleurie weggestuurd en maakt de 3-1, belangrijk doelpunt in deze fase van de wedstrijd. Egem probeert nog druk te zetten en te schuiven met hun opstelling maar tot echt grote kansen komt het niet. Tussendoor nog een goede counter van Rumbeke, na een dribbel verdwijnt een schot van Efleurie opnieuw op de paal. 2min voor affluiten valt dan toch nog de 3-2, een corner die op de rug van een speelster valt en zo nog in doel gaat. Dit is dan meteen ook de einduitslag. Een felbevochten overwinning die veel deugd doet tegen een sterke tegenstander!

Nu valt een weekendje rust met het paasweekend. Volgende wedstrijd is op 7 april om 13uur op het veld van Avelgem.